Най-популярните автомобили в света

Най-популярните автомобили в света Класацията е на Forbes и има нов лидер - Ford Focus Икономическо издание Forbes обяви класация за 10-те най-популярни автомобила на света. Тя е направена от организацията за проучване на автомобилните пазари - LMC Automotive, въз основа на продажбите за 2012 г. и има нов лидер в сравнение с предишното си издание. Тогава начело бе Toyota Corollа, която сега отстъпва първото място на Ford Focus. П

1. Ford Focus - 1 000 000 продажби
Този автомобил не е сред добре продаваните в САЩ - около 250 000 бройки. Там Focus дори не е в първата десетка, но пък се радва на огромна популярност най-вече на пазарите в Азия и Европа. Ford инвестира огромни средства на най-големия пазар - този в Китай, като предстои моделът да започне да се произвежда в тази държава. И това ще увеличи продажбите му.

2. Toyota Corolla - 966 000
Досега този модел бе най-популярният на планетата, но явно проблемите между Япония и Китай оказаха влияние върху продажбите му. Става дума най-вече за протестите в Китай срещу японските стоки и последвалото ги масово отказване от тях. Вследствие на това продажбите на Toyota на най-големия пазар паднаха с 25%.

3. Volkswagen Jetta - 822 000
Jetta (позната на някои пазари и като Vento или Bora ) е най-добре продаващият се модел на Volkswagen в цял свят. Успехите на автомобила се дължат на голямата му популярност в САЩ и Китай. Той е много важна част от стратегията, според която през 2018 г. германският концерн трябва да стане най-големият автомобилен производител на планетата.

4. Hyundai Elantra - 777 000
Корейският Hyundai демонстрира сериозно разрастване и непрекъснато печели уважение за пътя, по който е поел. Продажбите на моделите се увеличават, като най-добре се представя Elantra (продаван в Корея като Avante), който е четвъртият по успех автомобил за 2012 г.

5. Ford Fiesta - 728 000
В САЩ този автомобил, подобно на Focus, не е никак популярен - едва 55 000 продажби за тази година, но пък в Европа и Китай е сред най-търсените на пазара. С разрастването на Ford на китайския пазар популярността на Fiesta ще се увеличи, но засега тя заема пето място.

6. Volkswagen Golf - 726 000
Популярността на Golf е една от основните причини за успехите на Volkswagen. Зад Океана той отстъпва на Jetta и Passаt, но пък в Европа е без конкуренция. Като цяло съвсем леко отстъпва от намиращата се на 5-о място Ford Fiesta, но след пускането на 7-ото поколение на Golf нещата могат скоро да се променят.

7. Toyota Camry - 705 000
Най-популярните автомобли в света
Camry е единствената кола от среден клас в първите 10, което е достатъчно доказателство за комфорта и надеждността, които предлага. Това е най-добре продаваният автомобил в САЩ от дълги години с около 400 000 бройки годишно. Това е повече от 50% от резултата, който се очаква да запише Camry до края на годината.

8. Volkswagen Polo - 704 000
Супер-минито на Volkswagen не се предлага в САЩ, но пък е много популярно в Европа, където можете да го видите почти навсякъде. Основните му преимущества - малки размери, които означават по-лесно намиране на място за паркиране, и нисък разход на гориво, го правят доста търсено на пазарите.

9. Chevrolet Cruze - 694 000
Компактният Cruze е най-добре продаващият се модел на General Motors, откакто се появи на пазара през 2009 г. Досега от него на пазара са реализирани над 1.6 млн. бройки, като само през тази година са близо 700 000. Догодина предстои и пускане на пазара в САЩ на дизелова модификация.

10. Honda Civic - 638 000
Обновеният през 2012 г. Civic бе критикуван заради лошата динамика и сбъркания дизайн, но това не се отрази особено на продажбите му. Въпреки това ръководството на Honda взе решение да обнови возилото, което вече се води модел 2013 г. Любопитното е, че догодина тази версия няма да се предлага на японския пазар.

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник

Съветите на доктор Друмник