McLaren ще произвежда кросовъри на космическа цена

McLaren ще произвежда кросовъри на космическа цена Британският производител McLaren е готов да удовлетвори всяко желание на своите клиенти, дори то да включва направата на кросовър, какъвто никога не е имало в гамата на марката. Това съобщи главният дизайнер на компанията Роберт Мелвил в интервю за Autocar.

В моделната линия на McLaren в момента влизат семействата Sports (спортни коли), Super (суперколи) и Ultimate (хиперколи), като няма място за кросовър. С направата на такъв обаче може да се заеме подразделението на марката McLaren Special Operations.

„Готови сме да направим всякакъв тип автомобил, дори и SUV. Всичко зависи от това какво иска клиентът и колко е готов да заплати за него. При всички случаи цената на подобна машина ще бъде астрономическа”, коментира Мелвил.

Според топ-мениджърът такъв кросовър би струвал над милион паунда. Основната причина е, че в McLaren нямат готови шаси и каросерия за такъв автомобил, и те ще бъдат разработени от нулата. Допълнително цената ще се увеличи от използването на алуминий и карбон.

Мелвил обаче няма никакво съмнение, че в компанията му веднага може да се справи с подобна поръчка, при това без да ползва технологии на други производители. Все пак дизайнерът си остави вратичка в тази насока, като припомни, че McLaren в момента работи заедно с BMW по направата на суперкола. А баварците вече имат достатъчно опит за направата на кросовъри.