2012 Harley-Davidson с два нови модела

2012 Harley-Davidson с два нови модела В семейството мотоциклети Harley-Davidson с двигател Big Twin се очаква попълнение, защото агрегатът Twin Cam 103 ще се използва като базов на повечето мотори Softail и Touring с изключение на Blackline.
Моторът развива максимален въртящ момент от 134 Нм, което е приблизително с 6% повече от двигателя Twin Cam 96, използван досега като базов за повечето модели на марката. Twin Cam 103 има нови разпределителни валове и автоматичен декомпресор. Характерна черта на този двигател е специално обозначаване на капака на газоразпределителния механизъм и на кръглия капак на въздушния филтър.

В 2012-а ще има съществени изменения в модела Night Rod Special - моторът ще има обновен дизайн и оптимизирана ергономика. Night Rod Special е получил нов заострен заден калник, по-леки колела и обърната предна вилка.

Още два нови мотора на Harley-Davidson ще видят бял свят през моделната 2012-а. Първият е моделът V-Rod 10th Anniversary Edition, който излиза в чест на десетилетието присъствие на компанията в сегмента на най-мощните крузъри. V-Rod 10th Anniversary Edition цвят Brilliant Silver Pearl е с цвят, напомнящ анодиран алуминий.

Вторият мотор е новият Dyna Switchback, къстъм-турер със сваляеми твърди куфари и предпазно челно стъкло. При свалянето на куфарите и стъклото машината моментално се превръща в градски крузър.