Mercedes-AMG слага 4х4 на всички модели с V12

Mercedes-AMG слага 4х4 на всички модели с V12 Спортното подразделение на Mercedes-Benz - компанията AMG, планира да оборудва всички свои седани и купета с двигатели V12 със система за задвижване на четирите колела. Това съобщи шефът на Mercedes-AMG Тобиас Мьоерс пред Car and Driver.

Топ-мениджърът не разкри подробности, но уточни, че се планира също така увеличаване на мощността на всички V12 агрегати на марката. Целта на този ход е те максимално да се отдалечат от 5,5-литровия V8 двигател, който Mercedes-AMG предлага на някои от моделите си. Този мотор развива мощност от 585 к.с.

Сега двигателят V12 с мощност 630 к.с. е достъпен за седана и купето със задно предаване Mercedes-AMG S 65, за роудстъра SL 65, а също така и за стандартните модели S 600 и Mercedes-Maybach S 600. Комбинацията V12 и система за задвижване на четирите колела се предлага единствено на всъдехода Mercedes-AMG G 65.

Последният нов модел на Mercedes-Benz с двигател V12 на AMG е фейслифтът на роудстъра SL, който бе представен на автосалона в Лос Анжелис през ноември. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 4 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. С допълнителния пакет AMG Driver’s package роудстърът може да развие 300 км/ч.